Жената е пострадала около връх Джано, над Попово езеро. Инцидентът е

...
Жената е пострадала около връх Джано, над Попово езеро. Инцидентът е
Коментари Харесай

След 12 часа нощна акция в Пирин: Спасиха жена с гръбначна травма

Жената е потърпевша към връх Джано, над Попово езеро. Инцидентът е станал на 2600 метра надморска височина, работата е била сложна и тежка поради отдалечеността и огромната надморска височина.

12 планински спасители от Отряд " Банско " и четирима техни сътрудници от отряда в Разлог дружно с трима от отряда в Добринище се пребориха за живота на туристката и тя към този момент е свалена от планината..

Пострадалата жена е настанена в болничното заведение в Разлог. Оплакала се е от мощни болки в гърба.

" Това са едни от най-трудните акции - нощна и доста отдалечена. Акцията протече обикновено, на ръце се придвижи дамата. Поискахме хеликоптер, само че е имало проблеми с метеорологичните условия и хеликоптер не можеше да излети ", изясни Методи Баненски от ПСС-Банско по бТВ.

Планинският избавител описа, че незабавно след сигнала е пожелан и хеликоптер от военните, само че поради неприятна метеорологична конюнктура и видимост са получили отвод от Авиобаза " Крумово ".

Поредният тежък случай нависоко в планината още веднъж вади на показ крещящата потребност от Спешна помощ по въздуха, каквато страната ни единствена в Европейски Съюз няма.

 

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР